klik
Waar kinderen veel contact met elkaar hebben, zoals op de crèche en op school, kan de hoofdluis welig tieren. De beestjes kunnen direct oversteken van het ene hoofd naar het andere, of een omweg nemen via jassen, dassen en mutsen.
 
Hoofdluizen leven van mensenbloed en zijn dol op warme plekjes achter de oren, in de nek of onder de pony. Wanneer een besmet kind zich bij jeuk eens flink achter de oren krabt is de kans groot dat (net als bij roos) er luizen op de schouder en kraag vallen. Hoofdluizen kunnen 2 dagen zonder bloed leven en zijn daarom gemakkelijk via kleding overdraagbaar. Luizen kunnen niet vliegen of springen, maar wel lopen. De besmetting vindt vaak op scholen plaats.
 
Het is een vaststaand feit dat hoofdluizen zich razendsnel via de jassen aan de  schoolkapstok verspreiden. Luizen die zich bevinden op het kraagje van een besmet kind binnen uw school, kunnen er binnen een mum van tijd de oorzaak van zijn dat er een epidemie ontstaat.
 
Voorkomen blijft altijd beter dan genezen. Gebruik daarom uw gezond verstand en zet de licesafe of luizenzakken in als preventiemiddel. Duizenden scholen en kinderdagverblijven in binnen en buitenland maken al gebruik van deze producten en hebben het luizenprobleem onder controle. Ja, preventie  werkt echt!
 
Als een kind toch hoofdluis heeft, dan is het advies het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel.
 
 
 
 
 
 
Maak uw keuze:
Online Bestellen
Home
Proefexemplaar vragen
Hangen de jassen op jullie school dicht op elkaar aan de kapstokken? Als er één kind flink last heeft van hoofdluis, breidt dat zich zonder luizenzakken razendsnel uit.
 
De praktijk wijst echt uit dat er door luizenzakken minder uitbraak van hoofdluis is.