Wij stellen uw mening op prijs en proberen voortdurend ons product te verbeteren.
 
Stuur ons daarom UW REACTIE
 
REACTIES
Maak uw keuze:
Terug
Proefexemplaar vragen
Direct online bestellen
 
Mevrouw de Bruijn schreef :
 
"De nieuwe goedkope luizenzakken zijn voor ons een uitkomst. Andere preventieve middelen zoals b.v. de luizencapes zijn voor scholen met beperkte financiële middelen erg duur".
 

 

Bericht van de luizencommissie

De Oostpoort - Delft

De invoering van de blauwe luizenzakken is heel goed verlopen.

Met dank aan de ouders van de luizencommissie en de natuurouders die een leuke tentoonstelling over kleine beestjes in en om de school hadden gemaakt, ter introductie van de luizenzakken.

We hebben veel positieve reacties van kinderen en ouders gekregen. De meeste kinderen hebben ook zelf goed de slag te pakken hoe je het handigst de zak dichttrekt en dat je er daarvoor niet aan hoeft te gaan hangen!

De luizenzakken mogen op de laatste schooldag blijven hangen, graag open laten. Indien de zak erg vuil is, kunt u als ouder zelf de zak meenemen om te wassen. Voor de verspreiding van luis is dit niet nodig, na 6 weken vakantie zijn ze dood.

 

Mevrouw D.Postuma schreef  :

 
"Dat de jas helemaal door de luizenzak wordt opgenomen, zonder dat er nog een gedeelte onderuit hangt, bevalt veel beter dan luizencapes waarbij de jassen voor een deel onbedekt blijven. Hierdoor bestaat namelijk nog steeds de kans dat luizen van de ene naar de andere jas over kruipen.
 
Wij bevelen dit nieuwe product aan bij onze collega's en wensen u er veel succes mee"

 

OBS "De Vuurtoren" Luizenzakken werken echt! 

Op school controleren de luizenjuffen de leerlingen regelmatig op hoofdluis. Hoofdluizen kunnen veel last veroorzaken, omdat het echte 'overlopers' zijn.
Via een hoofd of jas lopen ze zo over naar iemand anders. Vooral kleine kinderen krijgen makkelijk hoofdluis omdat ze vaak dicht bij elkaar zitten.
Ze krijgen meestal jeuk en gaan dan krabben. Daardoor kunnen kleine wondjes op het hoofd ontstaan, die ontstoken kunnen raken.
Je kunt van hoofdluis afkomen door iedereen gelijktijdig, grondig te behandelen tegen luizen en neten, de eitjes van de luizen.

Aanschaf luizenzakken voor alle kinderen.
Om het luizenprobleem beter aan te kunnen pakken hebben de ouderraad en de school samen luizenzakken aangeschaft. Alle kinderen doen hun jas, das en dergelijke in de zak.

Deze zakken zijn speciaal voor dit doel gemaakt en voorkomen dat de luizen overlopen naar andere jassen.

Elk kind krijgt een eigen zak, voorzien van de naam. Daar moet het zorgvuldig mee omgaan. 
Als de zak toch stuk gaat, vraagt de school €1,50 vergoeding. We hopen met dit initiatief en het goed blijven controleren het luizenprobleem  flink terug te kunnen dringen.


 

Oudervereniging ‘De Rossenberg’

Er is geconstateerd dat sinds we bij de kleuters goed de luizenzakken gebruiken er geen problemen meer zijn . Daarom is besloten om in het nieuwe schooljaar de luizenzakken verplicht te stellen. We hebben, nu de Ikea zakken niet meer leverbaar zijn, perfecte zakken gevonden bij luizenzakken.nl.

Vanuit de ouders komt de reactie, dat ook mutsen en sjaals in de zak moeten. Er wordt gevraagd naar het protocol. Juf Joke (de nieuwe ‘luizenjuf’) legt het protocol nogmaals uit.

 

InterConfessionele BasisSchool De Windroos

Luizencapes – luizenzakken
Van de luizencapes die de kinderen op school gebruiken om vrij te blijven van kleine kriebelaars zijn er heel veel ernstig kapot. Er zijn nieuwe luizenzakken besteld, die iets gemakkelijker in het gebruik zijn. Deze zijn inmiddels gearriveerd. Het bestuur van de oudervereniging gaat alle capes nalopen en welke niet gerepareerd kunnen worden zullen worden vervangen.

 

Basisschool Bij de Bron - Putten - Nieuwe luizenzakken

Alle groepen hebben aan het begin van de week mooie en stevige nieuwe luizenzakken in gebruik genomen. In twee frisse kleuren (de meisjes groen en de jongens blauw) fleuren ze de gangen op. Iedere leerling heeft een eigen zak voorzien van zijn of haar naam. De bedoeling is dat de zakken voor de zomervakantie mee naar huis gaan, thuis uitgewassen worden, en aan het begin van het nieuwe schooljaar weer naar school worden meegenomen. Iedere leerling houdt dus de eigen zak. We hopen hiermee zoveel mogelijk “luisvrij” te blijven!

 

CBS Merula - Heenvliet

Vaste prik op de CBS Merula is dat iedere maandag na een schoolvakantie alle kinderen worden gecontroleerd op hoofdluis. Inmiddels zijn de meeste kinderen er al aan gewend dat er na een vakantie controle is.

Waarom? Veel mensen gaan in dit soort (langere) vakanties naar vakantiehuisjes, e.d. Heel gezellig natuurlijk, maar het komt vaak voor dat daar nu juist hoofdluis aanwezig is. Ik wil u niet bang maken en u moet zeker gewoon met vakantie blijven gaan, maar dit is geen grapje.

Daarom is het verplicht om jassen, sjaals en mutsen in een plastic tas of onze speciale “luizenzak” te stoppen. Dit werkt preventief. Luizen kunnen niet vliegen of springen, maar lopen over naar een ander slachtoffer (Jas, shawls, en muts.)
 

Er zijn luizenzakken verkrijgbaar op school ad a € 3,50.

De Merula heeft in het afgelopen jaar ervaring met deze tassen opgedaan en dit blijkt de beste wijze te zijn van voorkomen, want plastic tasjes gaan zwerven door de gang en de kinderen kijken niet zo nauw in welke tas de jas gaat. Zitten er dan luizen in die tas, dan is besmetting een feit.

 

Luizenzakken

 CNS- Basisschool Louise de Coligny - Ede

We hebben de luizenplaag aardig onder controle op school, maar nu verslapt de aandacht en worden we soms slordig. Daarom wijzen we weer even op het gebruik van luizenzakken. (Te) veel kinderen gebruiken hun luizenzak (die wel aan de kapstok hangt) niet elke keer. Te veel moeite? De jas past er niet in? Anders ben ik niet het eerste in de klas? Of om een andere reden? Daarom moeten we allemaal weer beter op het gebruik van de zakken letten, want de luizenzakken helpen echt wel tegen de luizenplaag.

Dus kinderen en ouders: gebruik die luizenzak als U er een heeft.

Heeft U er geen? Schaf er een aan, want alleen zo kan een komende luizenplaag worden voorkomen!

 
OBS "de Stap" - Landsmeer
LUIZENZAKKEN
 
Inmiddels zijn alle oude luizencapes vervangen door nieuwe zakken. Binnen twee dagen hadden veruit de meeste ouders een nieuwe luizenzak aangeschaft. Dat is een hele stap vooruit om deze beestjes debaas te blijven. 

 

De Windvang - Katwijk aan Zee

Kriebelbeestjes
Vorige week zijn alle kinderen weer gecontroleerd op luis en het is fijn om te melden dat er geen problemen zijn geconstateerd. De controles én de luizenzakken blijken dus te werken.

Via deze brief willen wij de ouders die de controles uitvoeren nog eens hartelijk bedanken voor hun inzet en we hopen dat we op hun hulp mogen blijven rekenen !

 

 

Van: Arjan & Rianne van Oudheusden

Beste mensen

Waarom de luizenzak alleen op school gebruiken.

Denk ook eens aan de kleedkamers van diverse sportgelegenheden.

Zijn formaat is dusdanig dat je al je kleding erin kunt doen.

Luizen liggen ook daar op de loer.

En……..eindelijk zwerven die mutsen, wanten  en sjaals niet meer door de school.

Kortom ik ben erg blij met deze luizenzak.

 

Groetjes van een tot nu luisvrij gezin.

 

 

KGS WUPPERTAL

Läuse - Nein danke!
Wie alle Einrichtungen, in denen viele Kinder zusammen kommen, hatten auch wir häufig das Problem "Läuse". Trotz aller Information gelang es Eltern immer wieder nicht, das "Läuseproblem" zu Hause nachhaltig und entgültig zu lösen. Alle unsere Maßnahmen, wie sofortige Information aller Eltern, das Einsammeln und Wegpacken von zum Teil wochenlang hängenden Jacken und Mützen u.v.m. brachten keinen nachhaltigen Erfolg.

Angeregt durch die Einführung von "Läusesäcken" in einer anderen Schule, haben wir seit den Herbstferien 2008 nun auch "Läusesäcke" für alle Kinder in Schule und Ganztag eingeführt. Seit dieser Zeit ist nur ein Läusebefall bekannt geworden, der durch diese Maßnahme auf diese eine Familie beschränkt blieb. Die "Läusesäcke" sind somit keine Garantie für Läusefreiheit, sie schränken aber ganz offensichtlich die Verbreitung der Läuse über den Kontakt der Kleidung an den Garderoben ein.

 

C.B.S. de bron - De Krim

Luizenzakken op school:

Deze luizenzakken beschermen de jassen van de kinderen aan de kapstok. Op deze manier gaan wij de strijd aan tegen de hoofdluis. De luis kan nu niet meer van de ene jas naar de andere jas kruipen. Verder is de zak afsluitbaar. Trekken aan twee koordjes in de kopzoom is voor ieder kind te doen, ook voor de  kleintjes. En de luizenzak is groot. Er kan heel veel kleding in: een jas, een das, handschoenen, e.d. passen er gemakkelijk in. Zo proberen wij te werken aan een  hoofdluisvrije school!

 

 

De Vlinderdreef - Moerbeke (Belgie) gaat luizen tegen met luizenzak


Luizen in de klas, het is een vervelend probleem waar alle scholen mee te maken krijgen. De basisschool De Vlinderdreef hoopt met de luizenzak een oplossing gevonden te hebben.

Luizen zitten vooral in het hoofdhaar en veroorzaken jeuk maar een flinke wasbeurt volstaat niet. De diertjes zitten net zo goed in de jassen en mutsen. "Als preventieve maatregel stellen we daarom luizenzakken ter beschikking. In plaats van jasjes direct aan de kapstok te hangen steken ze die samen met andere kledingstukken in de luizenzak en hangen die aan de kapstok. Die zakken zijn hermetisch afgesloten en zo blijft de kledij beschermd tegen luizen", legt directeur Stijn Deschepper uit.

"De luizenzak kost 3,5 euro, we hebben een voorraad aangeschaft die we aan kostprijs verkopen. Bijna honderd ouders hebben al meteen een exemplaar aangeschaft. Het is een Nederlands gezin dat naar Moerbeke verhuisd is dat met dit idee afkwam. Daar bestaat dit al langer. We hebben ook een kriebelwerkgroep, dat zijn ouders die helpen bij het schoon maken van de klassen als er een luizenplaag opduikt zoals vorig jaar. We hebben nu een preventieve totaalaanpak, waaronder de luizenzak", licht de directeur de aanpak toe.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inge van der Heijden schreef :
 
"Wij gebruiken de luizenzakken nu enige weken en wij zijn er erg enthousiast over. Vooral het gebruiksgemak voor de kleuters en het feit dat het PP materiaal zo goed uitwasemt voor vochtige jassen is erg goed".

 

Wasbaar en goed ventilerend (voor vochtige jassen). Extra ruim (50 x 65 cm), dus ook voor grotere kinderen.
Beschermt de jassen van kinderen aan de schoolkapstok.
Polypropeen
Hoofdluis? Voorkom verspreiding!